Нашата Бордо Селекция

/
Нашата Бордо Селекция

Нашата Бордо Селекция

За да направим любимият ни район Бордо още по-увлекателен и интересен за вас, селектирахме вина от по-големите апелации в Бордо, а именно:
Saint-Julien, Pomerol, Lalande, Margaux, Haut-Medoc, Bordeaux Rouge.

Шатата на които се спряхме, предлагат вина от висок клас и както винаги сме се старали за вас, съотношението цена-качество е WINwines.

BARON des GALLETS

Сен-Жулиен е най-малката апелация в Медок със 190 хектара разположени между Пояк и Марго. Нейният тероар е адаптиран към типични сортове грозде от Бордо, като: Каберне Фран, Мерло, Малбек, балгодарение на изключителните почви от чакъл, пръст и камъчета.

Барон де Гале носи името си от тероара на Сен-Жулиен, покрит с камъчета. То е произведено и селектирано заради сложността, кадеифения вкус и красивбаланс.

By Clinet

Всеки един от екипа в шато Клине се стреми, да предложи най-доброто от тероара на Померол със страст и ноу-хау.
Вино Клине от Померол е създадено за да смеси изкусно три различни типа тероар, които характеризират Померол. Шато Клине си партнира с малки грозде-производители, за да композира това оригинално вино. Отлежаването в стари бъчви, допринаса за свежестта и финеса на ароматите.

Chateau Au Pont de Guitres

Това семейно имение се намира на най-високото варовиково плато на Фронсадай. То се предава в наследство от поколение на поколение, като същевременно се разширява, модернизира и усъвършенства в техниките на вино-производство. Реми и Жизлен Русело продължават със своя син Кирил и съпругата му Мелани, страстта да произвеждат превъзходни вина.

 

Chateau Le Coteau

Шато льо Кото е един от последните семейни имоти в престижното наименование Марго. Близо да най-големите класифицирани растежи, лозето на Шато льо Кото се отглежда върху най-красивите чакълести почви на Марго, където с голямо превес вирее Каберне Совиньон.

 

Château Sénéjac

Лозето на Шато Сенжак се простира на плато от 39 хектара и доминира в комуната на Пиан. Бивш барон – Никола де Блоа, негов пръв собственик през 16в., казва че е засадил първите лози там.
През 1999г. Лорейн Кордие, собственик също на Шато Талбо (Grand Cru Classé of SaintJulien), придобива Шато Сенжак и му дава нов импулс, за да го доведе до нивата на най- добрите вина на Медок. Сега имението се управлява от Нанси Бигън-Кордие и нейното семейство.

 

Последни новини

Бел Муж

БЕЛ МУЖ: вино и ястие, които се привличат „Бел Муж“ е името на ястие, което е характерно за северозападна България.…

Защо чаша червено вино е подходящ избор в условията на COVID-19

ЗАЩО ЧЕРВЕНОТО ВИНО Е НАЙ-ДОБРИЯТ ИЗБОРВ ситуация на COVID 19 Експерти от Световната здравна организация (СЗО) предупреждават, че твърдият алкохол…

Боровица: Божественият глас на земята

Дали и в България вече е дошло времето, в което истински изкушените могат да си позволят създаването на наистина ограничени …

Словения – малка страна, големи вина

СЛОВЕНИЯМалка страна, големи вина Характеристика: Територия: 20 273 кв. км  (24 000 ха. лозя) Столица: Любляна Население: 2 051 000 Официален език:…

Огнян Цветанов и абсолютната нота(в памет на Огнян Цетанов) Отиде си Огнян Цветанов (24 януари 2016). Внезапно, тихо, в един…

Start typing and press Enter to search

Количка

Нямате артикули в количката.

bg_BGBulgarian