Винарски изби

/
Винарски изби
WinWines-logo-600px

При нас ще откриете занаятчийски вина, в ограничени серии от изби: Боровица, Maxxima, ВЕРУС, Шато де Мил Анж, Ксавиер Милад и Домейн Вало.

изба Боровица

Изба Боровица

Сгушена сред белоградчишките скали и в близост до едноименното село, винарска изба „Боровица“ е ориентирана предимно към създаването на сравнително ограничени партиди вина  с изявен характер и носещи спецификата на тероара, а Северозападна България е регион, който предлага добри възможности за получаване на грозде и вино с отличителни характеристики.

изба максима

Maxxima, България

След като предложи на ценителите първите български вина икони, „Максима Селларс“ продължава със същия дух и ентусиазъм да изпълнява основната си мисия – постигане на най-добрата изява за най-добрите и най-популярните сортове, отгледани на най-подходящите места. От 1999 година насам предлаганите вина са с постоянно и доказано качество, важен фактор при оформянето на отношението между цена и качество.

Винарска-Изба-Верус-Лого

Верус, Словения

Тяхната мисия и име е VERUS. В превод думата означава „истински, реален“, също така „искрен, честен“, „справедлив“ и прочие… Те винаги търсят такива връзки с всеки, когото срещат лично или чрез виното, което правят. Тези особености определят и техните лозя, и хората, работещи в избата.

izba-trost

Трост, Словения

Изба Trošt е малка винарска изба в долина Випава – в югозападната част на Словения, близо до границата с Италия. Долината е известна с уникалния си климат, съчетаващ средиземноморски и предалпийски влияния: непредсказуеми атмосферни условия с обилни дъждове, много слънце и доста ветровити дни. Характерният местен вятър „буря“ допринася за уникалния характер на местното вино, дължащ се на неговата свежест и плодовост. Избата се намира в долината в подножието на склоновете южно от средновековното градче Свети Криж (Свети Кръст). Лозята заемат 70 хка, а годишно се произвеждат 50 000 бутилки.

изба-Mille-Anges

Шато де Мил Анж, Бордо, Франция

Château des Mille Anges е сбъднатата мечта на г-жа Хедър ван Екрис. Имението носи името си от местността Milange, където сестрите от манастира „Успение Богородчно“ се грижели за невръстни деца до Първата световна война, когато манастирът е разрушен. В близост до него през ХIХ в. е възстановена църквата на с. Сен Жерман де Грав в неоримски стил, с квадратната ѝ часовникова кула и нейните древна живопис. Непосредствено до църквата се намира и Château des Mille Anges.

Винарска изба Xavier Milhade

Ксавиер Милад, Негосиан от Бордо

Семейната история започва с Дамис Милад, който през 1938 г. се премества в Chateau Recougne, за да отглежда лозя и да прави вино. През 1947 г. синът му Жан се присъединява към баща си, за да продължи да разширява компанията. Завършвайки енология в университета в Бордо, Ксавиер – синът на Жан и Хелен, скоро намира своето място в семейната компания. Новото поколение, представено от децата на Ксавиер и Агнес: Марк и Елоди, продължават работата и сега ръководят всички аспекти на производството и продажбите на семейните имения и бизнеса с търговия на вино.

rsz_bordaux_image_600-600

Нашата Бордо Селекция

За да направим любимият ни район Бордо още по-увлекателен и интересен за вас, селектирахме вина от по-големите апелации в Бордо, а именно:
Saint-Julien, Pomerol, Lalande, Margaux, Haut-Medoc, Bordeaux Rouge.

Шатата на които се спряхме, предлагат вина от висок клас и както винаги сме се старали за вас, съотношението цена-качество е WINwines.

Start typing and press Enter to search

Количка

Нямате артикули в количката.

bg_BGBulgarian