Ксавиер Милад

/
Ксавиер Милад
Xavier Milhade family

Семейната история започва с Дамис Милад

който през 1938 г. се премества в Chateau Recougne, за да отглежда лозя и да прави вино.

През 1947 г. синът му Жан, млад инженер по химия, се присъединява към баща си, за да продължи да разширява компанията, като увеличава размера на лозята и въвежда ново оборудване за изби. През 1961 г. той и съпругата му Хелен, започват да продават своите вина на частни клиенти по пощата. Това се оказва изключително успешен подход, който ги насърчава да продължат да развиват дейността си. 60-те години са период на значителен растеж за семейните имения в Либорн.

Завършвайки енология в университета в Бордо, Ксавиер – синът на Жан и Хелен, скоро намира своето място в семейната компания. Лозята продължават да се разширяват до 1996 г., когато Шато Бутис ( Chateau Boutisse ), 25 хектара AOC Saint-Emilion Grand Cru, е добавено към семейните имения.

elodie_marc_milhade

4-то поколение

Новото поколение, представено от децата на Ксавиер и Агнес: Марк и Елоди, продължават работата и сега ръководят всички аспекти на производството и продажбите на семейните имения и бизнеса с търговия на вино. Марк се присъединява към баща си през 2005 г., след като завършва инженерно образование и се занимава главно с производството и лозарската дейност. Елоди се присъединява към тях през 2010 г., след като завършва бизнес обучението си, за да консолидира продажбите на вина от семейните имения и на селекция вина от партньори и Bordeaux Crus Classés, чрез компанията известна като: „Samazeuilh et Cie“.

Chateau Recougne

Château Recougne

Chateau Recougne е историческата фамилна собственост на семейство Милад от 1938 г.  Днес се управлява от Марк и Елоди Милад, които са брат и сестра.
Те представляват 4-то поколение и влагат всичко в семейното ноу-хау, работейки върху устойчивото лозарство и качествено технологично оборудване, за да произвеждат своя Bordeaux Supérieur, който заема водещо място в апелацията.

В близост до могилата Фронсак/Fronsac с изглед към река Дордон, 100-те хектара лозе се простират на песъкливо-глинести склонове с недра от желязо.
Съставено предимно от Мерло, лозето също така включва Каберне Совиньон,
Каберне Фран и Карменер.

Благодарение на последователността си и все по-добрите си реколти, Château Recougne си е изградило солидна репутация във времето.

CHÂTEAU BOUTISSE

Château Boutisse / Saint-Emilion Grand Cru AOC

Шато Бутис е построено през 1938 г. в Либорн и е купено през 1996г. от семейство Милад.
Това е имот с площ 25 хектара, разположен на уникалното глинено-варовиковото плато на Saint-Emilion и е „бижуто“ в семейните лозя.
Новото поколение, представено от Марк и Елоди – децата на Ксавиер, продължава да развива търговска и качествена експлоатация,                                                                                     спазвайки всички традиционни ценности. Усилията, положени през последните няколко години, позволиха за позициониране на Шато Бутис                                                                 сред най-добрите шата в Saint Emilion.

“Ние отглеждаме лозето си, според най-качествените методи, уважаващи
околната среда, живота на нашите почви и биоразнообразие. Сертифицирани сме с: HVE 3 и ISO 14001.“

Chateau Tour Bayard - Building

Château Tour Bayard / Montagne Saint-Emilion Grand Cru AOC

Château Tour Bayard е семеен имот, който се простира на 15 хектара. Ориентирано е на югоизток и лозето се радва от 1956 г.  на грижите на семейство:  Ричард-Николети. С уважение към природата и културните практики, избрани от Жулиен Ричард ( 3-то поколение и съпруг на Елоди Милад) посоката и целта, към която се работи е, да се увеличи максимално биологичното разнообразие на почвите и околната среда, оставяйки пълният израз на Земята, за събиране на здравословно и естествено грозде, за да се произвежда качествено вино.

Последни новини

Изящният свят на винения сорт Малвазия 🍷

Малвазия: един от най-забележителните и изтънчени сортове грозде Виненият сорт Малвазия е един от най-забележителните и изтънчени сортове грозде, който…

Бел Муж

БЕЛ МУЖ: вино и ястие, които се привличат „Бел Муж“ е името на ястие, което е характерно за северозападна България.…

Защо чаша червено вино е подходящ избор в условията на COVID-19

ЗАЩО ЧЕРВЕНОТО ВИНО Е НАЙ-ДОБРИЯТ ИЗБОРВ ситуация на COVID 19 Експерти от Световната здравна организация (СЗО) предупреждават, че твърдият алкохол…

Боровица: Божественият глас на земята

Дали и в България вече е дошло времето, в което истински изкушените могат да си позволят създаването на наистина ограничени …

Словения – малка страна, големи вина

СЛОВЕНИЯМалка страна, големи вина Характеристика: Територия: 20 273 кв. км  (24 000 ха. лозя) Столица: Любляна Население: 2 051 000 Официален език:…

Start typing and press Enter to search

Количка

Нямате артикули в количката.

bg_BGBulgarian